Jak pewnie niektórzy zauważyli - w raporcie z działalności pojawiła się kolejna część.
http://www.mandayaim.com/a792,TreningWielkie podziękowania należą się Trakowi - za uwagi dotyczące uzbrojenia (i jednocześnie mam nadzieję, że naprawiając to, na co zwróciłeś mi uwagę, nie zepsułem wszystkiego jeszcze bardziej)
I jeszcze większe dla Mahiyany - za całokształt pomocy przy pisaniu (w tym za skierowanie do Traka)
Nauczyłem się na tym "opowiadaniu" paru rzeczy. W większości - że muszę się jeszcze sporo nauczyć (to że muszę się wiele nauczyć było jasne - ale doprecyzowały się dziedziny).
Zwłaszcza jeśli chodzi o odwzorowywanie budujących się relacji międzyludzkich. Zwłaszcza pisząc z perspektywy pierwszej osoby.
Oprócz tego - że czasami lepiej jest odłożyć coś na bok jak nie można dalej popchnąć (zaliczyłem w międzyczasie jakieś dwie godziny przeglądania paru akapitów nie mogąc się zorientować co mi w nich nie pasuje).
I tego że czasem lepiej zacząć dopisywać kolejną część zamiast uparcie myśleć jak nanieść poprawki (właściwie przez miesiąc usiłowałem naprawić rzeczy które mi nie pasowały - bez widocznych efektów).