Moderator: KEDIN
RexVao napisał(a):Gdyby Rebels było kreskówka z taką kreską to zacząłbym oglądać
Radok napisał(a):[...]
Moje wrażenia co do pierwszego epizodu Rebels? Taki Firefly dla dzieciaków... [...]
Araxuss napisał(a):Zauważyliście że zawsze pojawiają się w jednym miejscu te same postaci.
Dex napisał(a):
Znalezione w najbliższym empiku. Hejterem serialu nie jestem, ale ten osik to co innego. Grafik płakał jak projektował
Araxuss napisał(a):Zauważyliście że zawsze pojawiają się w jednym miejscu te same postaci.
(...) tych dwóch imperialnych przygłupów którzy w pierwszym odcinku jedli kosmiczne jabłka (Grubas i ten dziwny chudzielec rodem z animacji Tima Burtona) ...
Vassk napisał(a):Poza tym gdyby szturmowcy byli bardziej ogarnięci i do tego jeszcze trafiali do celu (brzmi nieprawdopodobnie ) to główni bohaterowie padli by trupem już w którymś z pierwszych odcinków
Michet napisał(a):A) Plusy:
-Kolory są nieco żywsze, przez co otoczenie jest milsze dla oka, w TCW wszystko było mocno stonowane i kwadratowe, z reguły dominowały ciemno-szare kolory.
-Twarze już nie są takie kanciaste jak od linijki.
- Sabine jako Mandalorianka walcząca dla sprawy jakoś mi nie pasuje, jeszcze, żeby przedstawili jej podejście bardziej na zasadzie "Jestem tu tylko dlatego, że mi płacą" to może by to przeszło.
- Szturmowcy są chyba jeszcze bardziej ogłupieni niż w filmie.
-Sielankowość akcji. Jeśli ma to być bajka dla trzyletnich dzieci, to ograniczenie przemocy do minimum (szturmowiec nawet jak spadnie w przepaść to i tak się czegoś złapał) jest na "+", tylko w takim razie po co tam jest w ogóle fabuła? Czemu Sabine nie pokazuje np. cyferek, a kowbojo-jedi nie uczy alfabetu żonglując literkami? Trochę z tym przesadzili, reżyser chyba sam nie wie co chciał tym osiągnąć i do kogo ma być skierowany ten "serial", albo robimy bajkę dla mało ogarniających dzieci, albo jakiś konkret dla starszych. Ja po obejrzeniu tych pierwszych odcinków doszedłem do wniosku, że Johnny Bravo to chyba dla dorosłych tylko powinien być jak tak porównałem poziom agresji i przemocy w obydwu : p
Araxuss napisał(a):Spoko, w następnych odcinkach będzie kapitan Rex i Ahsoka...
Wróć do Książki, komiksy, gry, seriale, filmy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników