Moderator: KEDIN
Radok napisał(a):(lub płakać w kącie nad wydaniem blu-ray chlipiąc słowa od czasu do czasu: "Ale Ciebie mi nie odbiorą")
Araxuss napisał(a):Już widzę te wszystkie odcinki które nam dadzą ;D
-Ahsoka tworzy sojusz rebeliantów
-Happy droids adwentures
-Cody i Rex dołączają do sojuszu rebeliantów
-Maul's returns again
-Luke spotyka gromadkę ewoków
-Luke walczy z Maulem
-Kiepskie odcinki z Bobą Fettem
-C-3PO przechodzi na ciemną stronę mocy
-Vader zostaje łowcą nagród
-Boba Fett zostaje Jedi
-Dooku is back
Roach napisał(a):Araxuss napisał(a):Już widzę te wszystkie odcinki które nam dadzą ;D
-Happy droids adwentures
-Maul's returns again
-Luke walczy z Maulem
-Boba Fett zostaje Jedi
-Dooku is back
Eh Araxuss mam małą prośbę. Skończ z tym nie podpartym żadnymi argumentami hejtem. To jest dziecinne, źle o Tobie świadczy i nawet nie jest śmieszne. Nie mówię tego żeby po tobie cisnąć, czy jak, ale to po prostu żenujące i przykro mi z tego powodu. WSTYD WSTYD i jeszcze raz WSTYD. Jak masz takie coś pisać to lepiej nic nie pisz. A jak masz argumenty na poparcie tego lub innych twoich tez dotyczących TCW jestem otwarty.
Roach napisał(a):Hejtostwo jest uzasadnione, jeśli jest poparte argumentami. Ja takowych na razie nie zauważyłem. To nie jest krytyka. Krytyka ma logiczne podstawy, jest na czymś oparta. To, że jesteś wyższym stażem mando, to nie upoważnia Cię do besztania, bo to co piszesz jest chamskie.
Widziałem twoje "Argumenty" dotyczące np Maula na sztucznych nogach. Jak powstawał komiks na ten temat, jeszcze zanim Filoni się urodził, to fani zachwyceni, prośby do Dżordża o spin-off itd. Kiedy zrobił to Filoni hejt pełną gębo tylko dlatego, że zrobił to Filoni i całość nazywa się The Clone Wars. Sory, argumentując w ten sposób, raczej ani mnie ani nikogo nie przekonasz.
Oczywiście dostrzegam też wady. Rozwalanie w proch kanonu jest z pewnością nie na miejscu, ale nic nie jest idealne.
Skoro się nie zgadzasz to czemu nie piszesz????? Tyle razy powtarzam, że po to jest ten temat, żeby o tym gadać. No, ale jak się nie ma, ani odwagi, ani riposty w rękawie, to cóż...
Podsumowywując. Myślę, że najlepiej będzie jak teraz pojawią się pytania, bo tylko one rozwiążą sytuację.
Dinuirar napisał(a):To może i ja się wypowiem, bo czemu nie.
Niektóre odcinki są adresowane do młodszej, inne do starszej widowni. Nie powiesz mi chyba, że Spoilerzdrajca jedi, któremu na końcu zrobili egzekucję bez sądu(Umbara) Koniec Spoilera jest dla dzieci. TCW ma dobre i słabe odcinki, to wiadomo. Nieszanowanie kanonu też nie jest fajne, ale niektóre wątki rozwinięto bardzo fajnie. Chociażby Ahsoka. Początkowo słaba i wkurzająca postać, na końcu serialu otworzyła się przed nią bardzo ciekawa droga. Można o niej stworzyć naprawdę fajne historie, choć nie wiadomo jak to wyjdzie.
Araxuss napisał(a):Roach napisał(a):Hejtostwo jest uzasadnione, jeśli jest poparte argumentami. Ja takowych na razie nie zauważyłem. To nie jest krytyka. Krytyka ma logiczne podstawy, jest na czymś oparta. To, że jesteś wyższym stażem mando, to nie upoważnia Cię do besztania, bo to co piszesz jest chamskie.
Widziałem twoje "Argumenty" dotyczące np Maula na sztucznych nogach. Jak powstawał komiks na ten temat, jeszcze zanim Filoni się urodził, to fani zachwyceni, prośby do Dżordża o spin-off itd. Kiedy zrobił to Filoni hejt pełną gębo tylko dlatego, że zrobił to Filoni i całość nazywa się The Clone Wars. Sory, argumentując w ten sposób, raczej ani mnie ani nikogo nie przekonasz.
Oczywiście dostrzegam też wady. Rozwalanie w proch kanonu jest z pewnością nie na miejscu, ale nic nie jest idealne.
Skoro się nie zgadzasz to czemu nie piszesz????? Tyle razy powtarzam, że po to jest ten temat, żeby o tym gadać. No, ale jak się nie ma, ani odwagi, ani riposty w rękawie, to cóż...
Podsumowywując. Myślę, że najlepiej będzie jak teraz pojawią się pytania, bo tylko one rozwiążą sytuację.
Twierdzisz że nie mam odwagi ani "riposty w rękawie"?
Więc może w końcu zamiast się bulwersować i rzucać oszczerstwa napisz co ci nie pasuje. Może jakiś konkret? Bo na razie widzę tylko coś w stylu "Ej Weź się odwal od tcw, bo na pewno nie masz racji"
Więc w czym nie mam racji? No w czym? Zadasz wreszcie jakieś konstruktywne pytanie?
Edit: Może uważasz że TCW jest perfect i nie mam prawa go krytykować? A może sądzisz że Filoni nie psuje kanonu na potęgę?
-Że Bariss sith to wspaniały pomysł?
-Że Darth Maul-Pająk i jego żółty brat to coś czego brakowało w sw?
-Że więcej jeszcze głupszego Jar Jara to coś co wszyscy chcemy zobaczyć?
-Że Ahsoka niszcząca slave'a albo mordująca mandalorian jest ok?
-Że bestia Zillo to wspaniały oryginalny pomysł a nie odgrzewany kotlet z Godzilli?
-Że rodzinka mocy (Ojciec, Syn i Córka) to doskonałe uzasadnienie i rozwiązanie wątku tajemniczej "przepowiedni"?
-Że kaszlący grubo przed porwaniem kanclerza Grievous który stał się nie wiele lepszy od droidów bojowych jest ok?
-Że nowy wygląd Yody to coś o czym fani sw od zawsze marzyli?
-Że przemiana Ventress w łowcę nagród była konieczna?
-Że odcinki wcale nie są bezsensowne i nic nie wnoszące (robione na siłę a ze złych super planó nigdy nic nei wychodzi)?
-Że bajkowość i cała masa małych uroczych stworków dla dzieci to coś co ucieszy wszystkich fanów sw podobnie z resztą jak bezmyślność droidów i rażące błędy w kanonie (śmierć Adi gali z rąk Opressa itp.)
Czy jest tu w ogóle cokolwiek do uzasadniania?
Mógłbym wymieniać w nieskończoność, ale czy jest sens?
Pisałem o tym wiele razy i o to właśnie się czepiam. Uważasz że nie mam racji, ani prawa do własnego zdania i że powinienem to wszystko akceptować? Wygląda na to że tak, bo według ciebie to "WSTYD" że krytykuje TCW i nie mam jaj żeby ci odpisać ani argumentów których potrzebujesz by zrozumieć to co jak sądziłem, nie wymaga argumentów. Zgadnij co według mnie jest powodem do "WSTYDU"...
Roach napisał(a):-Błędy w kanonie - już było. Cała masa uroczych stworków???? Nie wiem znowu o co chodzi?
Araxuss napisał(a):Już widzę te wszystkie odcinki które nam dadzą ;D
-Happy droids adwentures
-Maul's returns again
-Luke walczy z Maulem
-Boba Fett zostaje Jedi
-Dooku is back
Roach napisał(a):Skoro tak to w takim razie Strille też są "słodkimi stworzonkami".
"To jest dziecinne, źle o Tobie świadczy i nawet nie jest śmieszne."
"Skoro się nie zgadzasz to czemu nie piszesz????? Tyle razy powtarzam, że po to jest ten temat, żeby o tym gadać. No, ale jak się nie ma, ani odwagi, ani riposty w rękawie, to cóż..."
"WSTYD WSTYD i jeszcze raz WSTYD. Jak masz takie coś pisać to lepiej nic nie pisz."
"Widziałem twoje "Argumenty" dotyczące np Maula na sztucznych nogach. Jak powstawał komiks na ten temat, jeszcze zanim Filoni się urodził, to fani zachwyceni, prośby do Dżordża o spin-off itd. Kiedy zrobił to Filoni hejt pełną gębo tylko dlatego, że zrobił to Filoni i całość nazywa się The Clone Wars. Sory, argumentując w ten sposób, raczej ani mnie ani nikogo nie przekonasz."
-Bariss jako Sith...Widzę, że nie pojąłeś sedna sprawy. Nie widziałem jakoś, żeby Bariss przeszła na ciemną stronę, ani np korzystała z jakiś mrocznych technik, np błyskawic itp. Ona po prostu sprzeciwiła się działaniom zakonu, który uważała za zepsuty (z czym zresztą miała trochę racji) i wystąpiła przeciw niemu. Myślę, że alternatywa ciekawa. Zresztą, jakby robił to jakiś zabójca, to by narzekali czemu znowu zabójca. I tak źle i tak nie dobrze.
-Maul Pająk. No comment. Pisałem już, że była podobna historia w EU już była i wszyscy byli zadowoleni. Sam wątek ciekawy. Teraz nie dyskutujemy o argumentach, ale o gustach. Jednemu się pomysł podoba innemu nie. Ja uważam, że takie rozwiązanie sytuacji na pewno nie zadziałało na niekorzyść SW. I nie jest prawdą, że Maul i Savage pochodzą z "ulicy", bo przecież byli normalnie szkoleni, a że nie przez jakiś zakon super wojowników w salach ociekających klejnotami, ale na prowizorycznej arenie... . Następny problem, że bracia...Zabraków jest w galaktyce jak mrówek, a wiadomo, że matce Talzin nie chodziło o biologiczne rodzeństwo, ale o takie "Vode" jak u nas
-Jar Jar- tym to już mnie na kolana powaliłeś.Pierwszy raz taką opinię słyszę. Po prostu postać, z której można się pośmiać, tak jak z twoich równie "głupich" rysunków. Skoro ty uważasz go za głupiego, to ja uważam twoje za głupie. Ale tu nie chodzi o to. Tak wykreowana postać jest potrzebna, szczególnie w tak rozbudowanym filmie jak SW. A wcale nie zaobserwowałem, żeby żarty i zachowania Jar Jara były żartami niższego poziomu, niż te z nowej trylogii.
-Nie wiem o co Ci tu dokładnie chodzi...Jeśli o logikę to Slave I jest statkiem, więc jeśli otrzyma trafienie z logicznego punktu widzenia zostanie zniszczony. Podobnie jeśli Mando otrzyma trafienie, zginie lub zostanie ranny. A jeśli chodzi Ci o pomysł to myślę, że akurat wątek Slave I jest ciekawie i naprawdę logicznie przedstawiony (m.in zmiana jego barw). No ale jeśli wolisz, żeby Mandalorianie byli nieśmiertelni i cały czas wszystkie bitwy wygrywali...jeśli by tak zrobili można byłoby wystosować przeciwko tobie ten sam argument, co wielu antyfanów, a brzmi on tak, że republika cały czas wszystko wygrywa. Przeczysz sam sobie.
-Zgrywus-wyraź się jaśniej, nie wiem o co Ci chodzi...
-Nie wiem co Ty chcesz od Yody. Wygląd nie różni się dużo od oryginału.
Roach napisał(a):Przez te kolory w ogóle nie wiem co jest co. Po pierwsze to nie jest wojna, tylko normalna dyskusja. Może i masz rację, że nie ma sensu tego dalej ciągnąć. Niech więc tak zostanie. Jakbyś chciał mój komentarz do twojego powyższego postu to pisz śmiało.
Nie wiem jak mam Ci przekazać moje zdanie o tym co piszesz? Wolisz coś w stylu "Wybacz Araxussku, ale chciałbym Ci coś powiedzieć, błagam Cię tylko nie obraź się na mnie i czuj się urażony bo opinia jest troszeczkę negatywna." Zachowujesz się jak rozkapryszona dziewczynka, której nie wolno nic powiedzieć. Ale koniec offtopu o twoim zachowaniu. Jeśli chcesz go kontynuować to może być PW lub inny temat.
Ozzik napisał(a):Wiecie co jest śmieszne, to, że auretiise widzą jak się kłócicie jak banda dzieciaków.
Wróć do Książki, komiksy, gry, seriale, filmy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników