... albo inaczej: zły Yuri, zły!
Chyba każdy z fanów ma swoje własne wyobrażenie o wyglądzie danego Mandalorianina. Jednak z całego grona postaci, tylko nieliczni posiadają swoje 'portrety'.
Jango Fett (oraz Boba i klony) 'dostał' twarz Temuera Morrisona:
Z kolei wygląd Kala Skiraty został oparty na twarzy amerykańskiego aktora Eda Harrisa:
Mandalorianie, głównie z realii książkowych, ale i komiksowych, których twarz nie została odsłonięta, niemal proszą się o własne wizerunki. Stąd i ten temat, który można potraktować jako 'pomoc przy tworzeniu' ewentualnych fanartów, czy opisów w opowiadaniach, oraz miejsce do podzielenia się z innymi o własnych wyobrażeniach danej postaci.
Może macie jakiegoś aktora, czy aktorkę, którzy by godnie mogli stworzyć czyjąś 'bazę wyglądu', albo po prostu pasuje wam ich wizerunek. Jakieś obrazki, czyjeś prace, albo może chcecie podzielić się swoimi uwagami na ich temat?
Upraszam tylko, aby podawać przy nazwiskach także jakieś małe grafiki, mały opisik 'czemu' też by był mile widziany : )
Ja zacznę - niespodzianka! - od Walona Vau xD Który nagle skojarzył mi się z wizerunkiem... Juliusza Cezara [z komiksu Asterix i Obelix (nie twierdziłam, że to będzie poważne)] xD
oraz
Zapewne wpłynęła na to jego pociągła, szczupła twarz, z wyraźną szczęką i kośćmi policzkowymi, oraz jego szczupła i wysoka sylwetką (dla porównania, Kal jest od niego niższy jakoś o głowę, lub, wg słów Scorcha, musiałby stanąć na skrzynce, by móc Vau strzelić z dyńki...)
Tak więc... jakie są wasze pomysły/propozycje?