EDIT:
AKTUALNE informacje dotyczące kwestii technicznych związanych z pisaniem i nadsyłaniem "Wizjerów" znajdują się tutaj.
- Behot
Witam wszystkich.
Zapewne zauważyliście, że ze strony zniknęła comiesięczna inicjatywa Oka Manda'Yaim. Nie cieszyła się popularnością wśród członków organizacji. Mandalor namówiła mnie by dać projektowi jeszcze jedną szansę, ale pod nieco zmienioną formą. Tak więc startuje projekt zwany "Wizjerem Manda'Yaim". Jest to projekt podobny w swych założeniach do Oka, jednak być może pewne różnice spowodują, że będzie się cieszył większym zainteresowaniem tych, którzy posiadają już nie tylko smykałkę felietonisty czy redaktora ale przede wszystkim pisarza opowiadań z lore mandaloriańskiego.
Reguły:1.Tematy będą pojawiać się regularnie- piętnastego dnia, każdego miesiąca, w tym topicu, w tym podforum.
2. Tematy będą dotyczyły przeważnie zagadnień związanych ze zbroją mandaloriańską, jej elementami, taktyką użycia itp. W założeniu
uczestnik powinien napisać swój tekst z perspektywy swojego alterego. Ciekawiej będzie jeżeli pojawi się stylizowane słownictwo z GW, anegdotki z historii alterego związane z danym elementem. Użyjcie wyobraźni!
3. Czas na wypowiedź i przesłanie jej macie do trzynastego dnia danego miesiąca.
4. Nie obowiązuje żadna forma zgłoszeń- każdy, kto stwierdzi, że ma jakąś wiedzę, która pozwala mu na napisanie na dany temat, pisze, a później przesyła.
5. Nie ma także żadnego limitu słów.
6. Prace będą pojawiać się na stronie głównej, więc proszę o należytą powagę. Będą tam umieszczane w kolejności otrzymywania ich przez koordynatora.
7. Chciałbym żeby to były wasze niezależne wypowiedzi/wizje, nie pokazujcie więc wcześniej innym tworzącym swoich prac byście na siebie nawzajem nie wpływali.
8. Choć warto zaznaczyć, że mogły się one już wcześniej, z waszym podpisem, pojawić. Nie tolerujemy jednak plagiatów!
9. Pieczę nad całym projektem, z błogosławieństwem Mandalora trzymam ja, więc prace wysyłajcie tylko do mnie. Najlepiej na mail (ten przypomnę, bo nie każdy znajduje:
kueller@op.pl), mogą być w formacie .doc, .docx, .pdf.
10. Wszelkie pytania kierujcie do mnie, via Facebook, PW, czy mail.
Ze spraw organizacyjnych to chyba tyle- zachęcam do wspólnej zabawy, bo ostatecznie o to tutaj chodzi. A także do poszerzania swojej wiedzy o uniwersum i wchodzenie w konstruktywne dyskusje, a przede wszystkim, o aktywne zabieranie głosu na tematy!
Temat 1:Plecak rakietowy jako element pancerza- pozytywy i negatywy