Z nowego kanonu szczerze wątpie z legend może , by się uzbierało.
A wracając do pierwszego to temu nie, że według disneya nic z legend się nie załapało związane go z mando po za wojnami klonów i rebelsami więc, by się się znalazło tak:
- z wojen klonów:
Pre Vizsla, Bo- Katan, wojownicy z watahy 20- 30 ?, zamachowiec z placu pokoju (chyba można policzyć), zamachowiec z odcinka z polowaniem na Satine na Corusant, samobójca z watahy chyba ze statku/ placówki starej republiki, Satine i Almec (ja nie liczę, bo to pacyfiści), policjanci około 15- 20 ?, gwardziści 5-10 ? i ogólny pytajnik niektóre klony i cuval' darowie o ile są kanoniczni, ale tego to ja już nie wiem.
- z rebelsów:
Tar Vizsla (wspomniany), Fenn Rau, Sabine Wren (ja bym się kłóciła), Ursa Wren, Tristan Wren, ojciec Sabine (nie wiem czy liczyć, bo wygląda na pacyfistę), paru bez imiennych mando 30- 40 ?, Imperialni mando 10- 20 ?, Rook Kast ( z komiksu) Gar Saxon i młodszy Saxon też, kapitan Imperialnych mando.
- z filmów:
Jango Fett i Boba (disney im odmawia ciągle spuścizny mandaloriańskiej, bo twierdzi, że byli tylko najemnikami i nosili beskar' gamy).
Wyliczyłam 16 nie licząc pacyfistów i szacunkowych liczb mando, ale licząc Jango i Bobe jakby to wszystko policzył dokładnie to, by wyszlo 150- 200 mando.
I bardzo możliwe, ze coś pominęłam więc jak ktoś się orientuje to niech pisze.
Jakby co zawsze można dodać z M' Y wtedy wyjdzie 200- 250.