Moderator: KEDIN
Do zwieńczenia pracy brakuje mi jeszcze tylko wstawienie porządnego wizjera.
Joosz'ek napisał(a):Jakby to powiedzieć... Nierówno w opór? ten wizjer jakby pogięty, malowanie nieprecyzyjne. Ja tam hełmu nie robiłem, ale chyba nie taki problem wyszlifować sobie kopułę? albo i karwasze od razu, bo to wygląda jak cosplay cosplayu zbroi mandaloriańskiej chwilowo :/ nosz sory za krytykę, ale zbyt się cukierkowo nienaturalnie zrobiło w temacie. Wrodzony pedantyzm.
Joosz'ek napisał(a):nosz sory za krytykę, ale zbyt się cukierkowo nienaturalnie zrobiło w temacie. Wrodzony pedantyzm.
Joosz'ek napisał(a): ten wizjer jakby pogięty, malowanie nieprecyzyjne.
Morrigan napisał(a):obecnie hełm i tors są przemalowane na inny stopień nasycenia niebieskim kolorem (...) Do zwieńczenia pracy brakuje mi jeszcze tylko wstawienie porządnego wizjera.
Morrigan napisał(a): Muszę trochę poczekać, aż sie jakieś hajsy znajdą
Morrigan napisał(a):Po paru przemyśleniach i dokładnych oględzinach doszłam do wniosku, że dużo mniej materiału pójdzie na zrobienie hełmy zupełnie od nowa, plus dużo straci na wadze przy wersji drugiej. Wyrównanie obecnych nierówności zużyłoby wiadro szpachli, czego mój kark by chyba nie wytrzymał. Pochwalę się dopiero efektem końcowym, jak wyjdzie coś wartego uwagi.
Merel napisał(a):Chyba żeby posmarować żywicą i lekko przeszlifować, a następnie pomalować sprayem na czarno
czy przy troopowaniu nie ulegnie autodestrukcji
chyba za lekko nakleiłaś na karton papier szczególnie to widać na kolbie gdzie papier się odkleja po środku, ale po solidnym doklejeniu blaster powinien być juź dobry
Kiryl napisał(a): możesz spróbować czegoś takiego https://coscon.pl/produkt/maston-rubber ... na-polysk/
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników