Moderator: KEDIN
Vassk napisał(a):Dlatego sugeruje, żebyś użyła rzepów. Są tanie i łatwe w zastosowaniu (strona A przyszyta do kamizelki, strona B przyklejona do płyt na butapren/superglue/cokolwiek innego).
Vassk napisał(a):Zgadzam się z Arakhiem co do kamizelki-koszulki. To rozwiązanie (mimo, że mało profesjonalne) może zdać egzamin, postaraj się tylko znaleźć taką z grubszego materiału, żeby płytki jej zbytnio nie naciągały.
Tu się akurat ja nie zgodzę. Koszulki są elastyczne, a kamizelka nie powinna za bardzo.
Pozwolę sobie na zabranie głosu Stronę A przed przyszyciem proponowałbym posmarować klejem(ot taki dodatkowy zaczep jakby rzep miał się rwać.)
Tak, lub pod pachą. Miałem tak w 2 pierwszych porządnych kamizelkach, ale osobiście nie preferuję tego rozwiązania, bo szkoda mi pruć dobrego kroju kamizelki, wolę zrobić to mocowanie w miejscu w którym i tak jest już rozcięcie. Ale jeśli ktoś chce na plecach albo pod pachą, to jest to też dobra opcja. Jak najbardziej.dobrą opcją do zamykania kamizelki jest też zamek kryty na plecach, trochę więcej roboty jeśli robi się samemu, ale warto. Plecy zasłonią, więc nie ma strachu, a i napierśnika nie trzeba odpinać, żeby się zapiąć
Vassk napisał(a):Ano, sam tak kiedyś zrobiłem, a później okazało się, że trzeba te rzepy przeszyć ;P miałem sporo problemów z ukryciem plam po kleju. W tej chwili mam tylko przyszywane i wszystko trzyma się elegancko, kwestia przeszycia parę razy dla pewności.
Vassk napisał(a):Arax - dobrą opcją do zamykania kamizelki jest też zamek kryty na plecach, trochę więcej roboty jeśli robi się samemu, ale warto. Plecy zasłonią, więc nie ma strachu, a i napierśnika nie trzeba odpinać, żeby się zapiąć
Larwa napisał(a): Może jeszcze przy okazji się trafi kombinezon lotniczy... Albo coś podobnego.
Larwa napisał(a): Trzeba zrobić jeszcze najajnik
[Zdejmuje hełm]
I am no man...! HyaaaAA!!
[i po Nazgulu]
Merel napisał(a):Larwa napisał(a): Trzeba zrobić jeszcze najajnik
Powiedziała Larwa która jest dziewuchą
You made my day
Iskra napisał(a):Ochrona na jajniki -> najajnik
wszystko się zgadza
Gdzie można kupić materiał (np. skaj) i w jakiej cenie? Budżet mam naprawdę ograniczony
Gdzie można kupić materiał (np. skaj) i w jakiej cenie? Budżet mam naprawdę ograniczony
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników