Moderator: KEDIN
Tradycyjny, tylny wywietrznik
Vassk napisał(a):Natomiast widać, że ten pas plastiku na środku kopuły wkleiłeś niezbyt równo, zwłaszcza z boku można to zobaczyć - czeka Cię tu trochę szpachlowania ;P Widać też, że krawędzie są krzywo w paru miejscach - przy takiej grubości hips spokojnie tnie się nożem, który dałby Ci lepsze, równiejsze krawędzie niż nożyce. No, ale mniejsza - po prostu będziesz miał więcej do poprawiania później z papierem ściernym i szpachlówką.
Jestem mentalnie przygotowany na szpachlowanie
A mojego HIPS-u niestety tak łatwo nożem nie potnę
...czyli łączenie hełmu na uszach zasadniczo ma poprawić tylko zabudowę tylnego panelu? (Bo same uszy tak czy siak zostaną jeszcze dobudowane, by hełm nie był tam gładki).
No to ok, dasz radę tylko nie wal grubo szpachlówki. Cienkie warstwy, szlifuj miedzy nimi i powinno być dobrze.
Dwa, że nie uzyskasz tak łatwo idealnego łuku w miejscu łączenia i trzy - robimy tak, bo w ten sposób były skonstruowane filmowe hełmy, a my chcemy się do nich zbliżyć jak najbardziej.
Nakładać cienką warstwę, pozwolić wyschnąć, przeszlifować i potem następną warstwę? (I tak kolejne iteracje aż do zadowalającego efektu?)
Technologia montażu istotnie jest inna, pytanie, czy to na tyle istotnie wpływa na starwarsowość hełmu...
Dokładnie tak, proste prawda?
(Wiem, że zęby wizjera są trochę niesymetryczne, ale tak niestety wyszło i już nie mam jak tego zmienić)
Do wklejenia pozostały poliki - niestety mimo wycięcia (i wygięcia) wg szablonów nie pasują
Vassk napisał(a):[...] Obyś miał tylko zapas hipsu ;P
Jeśli chcesz wyrównać zęby, możesz wyciąć cały prostokąt, a potem wkleić 3 równo przycięte "słupki" tylko i też będzie dobrze.
Tymczasem nieszczęsne poliki - nie zdołałem dopasować HIPS-owych
Vassk napisał(a):[...]
Komuś tu zabrakło mandaloriańskiego uporu ;P
[...]
Komuś tu zabrakło mandaloriańskiego uporu ;P
( tak przy okazji - żywica nie śmierdzi, to utwardzacz Po połączeniu zapach jest wbrew pozorom całkiem ładny)
Vassk napisał(a):( tak przy okazji - żywica nie śmierdzi, to utwardzacz Po połączeniu zapach jest wbrew pozorom całkiem ładny)
Och czyżby? masz ciekawą definicję ładnego zapachu
Niektórzy twierdzą, że ich bąki ładnie pachną
Taka wizja mnie naszła... Rozkminiał ktoś dorzucenie do ucha latarki ledowej jak mieli komandosi republiki/imperium? Z dobrą diodą można działać w ciemności, poprawiłoby to widoczność w ciemnych pomieszczeniach
Te uszy coś mizerne ;P mogłeś chociaż ukryć tą śrubę od ramienia dalmierza, lepiej by to wyglądało.
ale te diody na zewnątrz jakoś mnie nie kupują. Ciekaw jestem jak będzie się to prezentować na gotowym kuble.
Nie wiem jak ta szyba świecąca będzie działać, tzn czy będzie działać tak jak powinna, ale trzymam kciuki.
No, w końcu kupiłeś porządną szpachlówkę ;D co prawda z wykańczającą łatwiej by Ci się pracowało, ale ta też jest dobra. To kiedy bierzesz się za szpachlowanie?
No i z innych rzeczy - jakie malowanie planujesz (bo tym razem mam nadzieję pomalujesz gotowy produkt ;P ) ?
Jakieś postępy?
A nie myślałeś może o podwójnej szybce w środku której byłyby diody? Ciekawe rozwiązanie to mogłoby być
Postępy są, ale w dynamice lotu i równaniach różniczkowych cząstkowych...
Projekt nagolennika ciekawy, choć nie wiem czy nie wyglądałby lepiej gdyby zwężał się do dołu tak jak u Jango.
A co do nakolanników - będziesz dodawać wyrzutnie strzałek w stylu Boby czy zostawisz je z płaskimi bokami?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników