Su'cuy Vode! Nie, jeszcze nie umarłem. Nie, nadal pracuje nad pancerzem. Tak, dziś mam coś fajnego do pokazania ... Mianowicie nowa broń, jak niektórzy wiedzą, poprzedni karabin - Hornet (zmodyfikowany Nerf) przeszedł w ręce Egzara za symboliczną kwotę. Pomyślałem sobie "hymm ale teraz, bez broni będzie ze mnie słaby zabójca na zlecenie ... i kto będzie zabijać senatorów republiki?" a więc ... powstał koncept stworzenia karabinu mojego własnego pomysłu, inspirowanym grą Singularity. Co tu więcej mówić? efekty prac poniżej (plus krótki opis jak zawsze). Dodam jeszcze że w karabinie będzie 7 diód w kolorze pomarańczowym i może jakiś głośniczek z efektem "laserowego pistoletu".
jedyny rysunek, prosty, taki "Concept Art." jednak to na nim najbardziej bazowałem:
wycinanie elementów musiało być bardzo precyzyjne i dobrze wymierzone.
głównym materiałem używanym do konstrukcji jest 10mm PCV z ... Dużego znaku z naszych rodzimych sklepów "Biedronka - codziennie niskie ceny" podarowanej od Joszka na urodziny. Dzięki raz jeszcze Vod
pierwsze "przymiarki" - tak granatnik to nic innego jak puszka po chipsach "Pringooals" które były przecenione (chispy średnie w samku, osobiście nie polecam :c)
miejsce na elektronikę i inne wypasy postanowiłem zrobić w dużej kolbie karabinu ... problem był taki, aby zrobić "nakłądaną" część aby mieć dostęp do całej powierzchni wewnątrz ... zobrazują to poniższe zdjęcia:
postanowiłem je mocować na śruby, gwinty, jednak, gwint w plastiku szybko by się "popsuł" poprzez użytkowanie, toteż postanowiłem wywiercić otwór wielkości nakrętki i wcisnąć ją tam aby robiła ... za gwint, dodatkowo użyłem kleju cjanoakrylnego aby mieć pewność że siedzi mocno
problem był taki, aby dokładnie w tych samych miejscach zrobić otwory w "pokrywie" kolby ... ale jakoś sobie poradziłem:
wygładziłem krawędzie poszlifowałem, efekt na obecną chwilę jest następujący ... różni się trochę od mojego pierwszego rysunku ... ale tylko odrobinę ...
postępy prac postaram się wrzucać regularnie, co myślicie o mojej nowej przyszłej broni?