Moderator: KEDIN
Radok napisał(a):Skąd ma tą kurtkę po lądowaniu na pustynnej planecie? A może to ona ma być owym tajemniczym agentem Leii ??
...wychodząc z kina miałem poczucia zajefajnej zabawy i kupy frajdy z filmu oraz jakieś zastrzeżenia. Po dojściu do domu (2,5h spacerku xD) za cholerę nie pamiętam jakie to były zastrzeżenia. Ale frajda wciąż trzyma i ogromniaste podkręcenie i tak cały czas dość nakręconego przecież nerdyzmu nastąpiło. Lubię to : - )
Kuel napisał(a):Dość powiedzieć, że gdy w kinie zapadły zupełne ciemności i na ekranie ukazały się pierwsze napisy, łezka się w oku zakręciła.
Kuel napisał(a):Złapałem się na tym, że siedząc w kinie, kilkakrotnie powtórzyłem sobie „i tu skończą”, zanim faktycznie skończyli.
Mah napisał(a):Okazuje się, że jej kontakt z Hanem nie jest tak dobry jak w starym kanonie.
Mah napisał(a):Pojawia się też problem Bena, który był przecież synem Luke'a i Mary a nie Hana i Lei.
Mah napisał(a):a potem jeszcze drżącymi rękami pisać recenzję, do tego stopnia, że prawie żadne słowo nie jest napisane poprawnie
Nomi napisał(a):Pierwszy raz jak Snoke się pojawił przeraziłam się że jest tak wielki i odetchnęłam z ulgą jak się okazało że to holo.
Nomi napisał(a):(Pomijając wątek „kuszy” Chewiego, który mimo że śmieszny, miałby sens w może VI epizodzie, a nie po 40? 50? latach znajomości z Wookiem!)
Nomi napisał(a):Ja jednak zacytuję smajlusha, który napisał na Bastionie „z zadowoleniem zauważam, że lepsza kontynuacja filmów stoi u mnie na półce” i wracam teraz do „Gwiazdy po Gwieździe”
Maggy napisał(a):Wyszukiwanie elementów Mando powiodło się. Mandalorianin (Boba) za Kylo w scenie na deszczu.
XYuri napisał(a):Pierwszy film od Disneya jechał na dużym sentymencie do klasycznej trylogii ale także zaoferował przyzwoitą dawkę miodności sam w sobie
Mahiyana napisał(a):Ale tu to nie wyglądało na "chwilkę" tylko na jakieś dłuższe problemy.'
Mahiyana napisał(a):Problem jest taki, że wystarczyłoby zmienić jedno imię i już bylibyśmy lata świetlne bliżej do starwgo kanonu...
Mahiyana napisał(a):Nawet nie wiem czy to spojler, bo odnoszę wrażenie, że dla wszystkich w jakiś sposób było to oczywiste, a co najmniej nie zaskakujące. Było coś o tym mówione przed filmem?
Nomi Daar napisał(a):nie sądzę żeby mieli pojęcie że w EU Ben to syn Luke'a i Mary.
Nomi Daar napisał(a):Mahiyana napisał(a):Ale tu to nie wyglądało na "chwilkę" tylko na jakieś dłuższe problemy.'
@Mahiyana i Yuri - co do spraw miedzy Hanem i Leią też mi się to od razu skojarzyło z NEJką i włóczeniem się po galaktyce i mini fochem na wszystkich, ale też rozumiem punkt widzenia Mahiyany. W sumie to jestem ciekawa jaką historię nam do tego dopowiedzą. Może powodem oddalenia Hana od Lei będzie właśnie (spoilerujemy w tym temacie czy nie? ;p ) Spoilerprzejście Bena na CSM Koniec Spoilera .
KatharSiS napisał(a):Zapomniałeś napisać, że Rey naprawdę ładnie biega!
Mahiyana napisał(a):Nomi Daar napisał(a):nie sądzę żeby mieli pojęcie że w EU Ben to syn Luke'a i Mary.
Biorąc pod uwagę, że mamy takie magiczne narzędzie jak Wookieepedia nie wydaje mi się to wymówką, chociaż niestety możesz mieć rację -.-
Wróć do Książki, komiksy, gry, seriale, filmy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników