Hey
Witam wszystkich, jestem tu nowy i nie wiem czy dobrze trafiłem - mam kilka pytań odnośnie tworzenia zbroi
Zainspirowany waszą prelekcją na temat Mandalorian na Comic Wars'ach w Poznaniu w końcu zdecydowałem się stworzyć własną wersję zbroi
Zacząłem od hełmu - najpierw wydrukowałem papierowe wzory, nakleiłem na karton, powyginałem, posklejałem i nałożyłem szpachlę samochodową, zeszlifowałem nadmiary szpachli lecz niestety nie jest idealnie równy ( i wiem, że raczej nigdy nie będzie ), tu i ówdzie są małe wgłębienia. Chciałbym w jak najbardziej wyrównać i zaokrąglić kształty mojego hełmu, lecz nie za bardzo wiem co do tego się najlepiej nadaje, może włókno szklane ?
Od wewnątrz chciałem go wyłożyć np. masą papierową, co by wyrównać niedoskonałości i podkleić go gąbkami, dla większego komfortu
Chciałbym jeszcze zapytać o części pancerza ( robię go z pcv ), a mianowicie o jego wyginanie i kształtowanie po nagrzaniu w piekarniku, tj. jak długo go nagrzewać? na ile stopni ustawić piekarnik? czy mogę je formować na sobie po wyjęciu z piekarnika?
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję
P.S.
Jeśli źle umieściłem temat, to proszę o przeniesienie, a jeśli taki temat był, to bym prosił o link do niego