Olarom, vode!Tu mówi Kuel, z ramienia Mandalora, z którym wespół rozpoczynamy kolejny projekt na łamach naszej strony.
"Okiem Manda'Yaim" to wyzwanie na dużą skalę dla wszystkich, którzy posiadają smykałkę felietonisty, redaktora, pisarza. Z miesiąca na miesiąc na łamach naszej strony będą pojawiały się kolejne newsy, zawierające wypowiedzi kilku członków na zadany temat. Jest to projekt z zakresu publicystyki, więc zapraszam do udziału grupę Opowiadaczy, ale nie tylko!
Reguły:1.Tematy będą pojawiać się regularnie- szóstego dnia, każdego miesiąca, w tym topicu, w tym podforum.
2. Tematy będą dotyczyły przeważnie zagadnień związanych z "Lore" Gwizednych Wojen, a nie z fandomem, czy aktualnymi wydarzeniami.
3. Czas na wypowiedź i przesłanie jej macie do końca danego miesiąca.
4. Nie obowiązuje żadna forma zgłoszeń- każdy, kto stwierdzi, że ma jakąś wiedzę, która pozwala mu na napisanie na dany temat, pisze, a później przesyła.
5. Nie ma także żadnego limitu słów.
6. Prace będą pojawiać się na stronie głównej, więc proszę o należytą powagę. Będą tam umieszczane w kolejności otrzymywania ich przez koordynatora.
7. Chciałbym żeby to były wasze niezależne wypowiedzi/wizje, nie pokazujcie więc wcześniej innym tworzącym swoich prac byście na siebie nawzajem nie wpływali.
8. Choć warto zaznaczyć, że mogły się one już wcześniej, z waszym podpisem, pojawić. Nie tolerujemy jednak plagiatów!
9. Pieczę nad całym projektem, z błogosławieństwem Yuriego, trzymam ja, więc prace wysyłajcie tylko do mnie. Najlepiej na mail (ten przypomnę, bo nie każdy znajduje:
kueller@op.pl), mogą być w formacie .doc, .docx, .pdf.
10. Wszelkie pytania kierujcie do mnie, via Facebook, PW, telefon, mail, lub umieszczajcie je w sąsiednim temacie, w tym podforum, przeznaczonym do dyskusji i wątpliwości właśnie.
Ze spraw organizacyjnych to chyba tyle- zachęcam do wspólnej zabawy, bo ostatecznie o to tutaj chodzi. A także do poszerzania swojej wiedzy o uniwersum i wchodzenie w konstruktywne dyskusje, a przede wszystkim, o aktywne zabieranie głosu na tematy!
A teraz najważniejsze- wyjątkowo, pierwszy temat pojawia się już dziś, więc macie trochę więcej czasu na pisanie. Połamania piór!
Temat 1:Ocena polityki Boby Fett'a, jako Mandalora, z naciskiem na lata wojny między Sojuszem Galaktycznym, a Konfederacją.