Moderatorzy: Arakh Ha'an, KEDIN
Merr-Sonn napisał(a):Robienie czegokolwiek łatwo i szybko - hmmm....
Ja mam takie podejście - Zrobienie stroju to nie wyścigi. Chcesz mieć strój, który będzie robił świetne wrażenie na oglądających - rób go tak długo jak to jest potrzebne, bez chodzenia na skróty. Ja swój hełm pilota modyfikuję już parę miesięcy. Co prawda z przerwami, ale te przerwy dają mi czas na przemyślenia, dojrzewanie pomysłów i spojrzenie na to co już zrobiłem z innej perspektywy.
Kontynuując myśl. Najważniejsza jest JAKOŚĆ STROJU. Widzowie będą Cię oglądali nie z daleka, a z bliska, będą sobie robić z Tobą zdjęcia itp. Nie możesz podchodzić do tego tak, że czegoś nie zauważą. Najbardziej widać właśnie niedoróbki. Będziesz miał świetny strój i doczepisz sobie ugniecioną kulkę pomalowaną na srebrno, to zapamiętają nie Twój strój, tylko tą kulkę i o niej będą później mówić. Tak samo ze szczegółami świetnie wykonanymi. Całej zbroi Arraxa może ktoś nie pamiętać, ale z pewnością zapamięta dziurę w hełmie z prawie dymiącymi elementami elektroniki. Bo właśnie takie rzeczy nadają "smaczek". Tym bardziej jak są świetnie wykonane.
Moja rada - zacznij swoją przygodę z costumingiem od zrobienia elementów stroju wg powszechnie publikowanych szablonów, tutoriali. Jak nabierzesz wprawy zabierz się za kombinowanie, a my będziemy się cieszyć z tego, że członkowie naszej kolorowej gromadki trzymają poziom .
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników