Su'cuy
Chciałbym Wam pokazać pancerz, który wykonałem.
Jednak już na samym początku wspomnę, że montowanie części pancerza bezpośrednio do bluzy, tak jak ja to zrobiłem, jest tylko łatwym i szybkim rozwiązaniem, ale jeśli poważnie myślicie o swoim pancerzu i chcecie zrobić go porządnie to nie radzę stosowac tej techniki. Pancerz, który wam pokaże jest wersją 1, którą mam zamiar podrasować, niestety nie zdążę do SF (Może uda mi się załatwić kamizelkę, ale ta kwestia wciąż stoi pod znakiem zapytania. )
Podstawowe informacje :
- Elementy pancerza zostały wycięte z blachy i przymocowane za pomocą dratwy i rzepów.
- Hełm został zrobiony z tektury i gazet, które po namoczeniu w klajstrze stwardniały. Następnie został pokryty włóknem szklanym z żywicą, a ostatnią warstwę stanowi szpachla samochodowa.
- Wizjer w hełmie to nic innego jak Kawałek folii weneckiej naklejonej na plastikową okładkę A4 do bindownicy. Dlaczego nakleiłem folię na ową okładkę i dopiero przymocowałem ją do hełmu? Dlatego, że sama folia, jest jak to folia, bardzo miękka i wizjer był cały pomarszczony.
- Pelerynka została uszyta przez krawcową .
Jak pewnie zauważycie wizjer w moim buy'ce jest inny niż standardowy, zastanawiam się nad docięciem go w kształcie litery T, jednak mam co do tego małe wątpliwości. Obawiam się, że podczas cięcie konstrukcja zostanie zachwiana i zamiast zmian na lepsze, będą zmiany na gorsze : ( Dlatego prawdopodobnie wizjer pozostanie w takim kształcie jak jest, a jeśli w ogóle się za niego wezmę to dopiero po SF .
Jako ostatnią uwagę chciałbym dodać, że jeśli robicie hełm to wycinajcie wizjer na samym Końcu, hełm, który widzicie jest piątym jaki wykonalem, więc wiem o czym mówię ; p, a nauczyłem się tego na błędach.
Ponieważ nie wiem co Wam mogę jeszcze powiedzieć, dlatego pytajcie się w komentarzach : )