<tu będzie spis treści odsyłający do postów w których będą poszczególne elementy pokazywane>
Temat się co prawda "Zbroja" nazywa, zgodnie z tradycją nazywania tematów, ale narazie dotyczyć będzie hełmu jedynie.
Pare fotek (pierwsza to 'stan w sylwestra', reszta to 'stan dziś')
A) WIZJER jest tam tylko 'wtyknięty' i trzyma się na zasadzie zaklinowania - widać chyba czemu. Ale folii przyciemniającej aż 3 metry mam, bede się więc nią dalej bawił, bo jak przylega idealnie, to efekt daje zajebisty.
B) Mocowanie dalmierza jest narazie prowizoryczne, jeszcze nie jestem pewny jak finalnie rozwiąże tę kwestie (stąd tam 'dziurka' xD). Dlugosc (a raczej 'krotkosc' ; p) pozostanie bez zmian raczej.
C) Nie widać, ale... wszystkie skosy w policzkach są jak należy. Przynajmniej w prawym są xD (Lewy pod tym względem ciut kuleje...) Może pomysle nad zrobieniem pomarańczowego obrysu konturu "checkbone`a", żeby to bylo widac wyrazniej na zdjeciach.
D) Brak jest Keyhole`a, i go raczej nie planuje (mam nadzieje że dobrze nazywam, chodzi o ta "klatke wentylacyjny" z tyłu ; p) robic
E) Malowanie bedzie dopieszczane - jak dojde jak malowac ładnie. ; p
Ogólnie rzecz biorąc, hełm narazie jest... uwazam, dość dobrym fundamentem do dalszego go odpicowywania.
Materiały użyte do zrobienia:
Kask rowerowy (
Taki, ale starszy model ; p)
Spienione PCV, 5mm (grube...)
Szpachla Szpachla Szpachla... ; p
Kropelka do sklejenia tego w kupe.
Spraye MOTIP
Duuużo taśmy malarskiej.
Antyrama A4. A właściwie plexi z niej ; D
Folia przyciemniająca.
Papier ścierny.
(to lista 'co znalazło się w pokazywanej wyżej wersji, na eksperymenty zeszło sporo więcej róznych rzeczy... ; p)
No, narazie chyba tyle w temacie. Niestety na jakiś czas kwestie zbroi lądują 'na boku' - fundusze się mi skończyły. ; p (a tu w najblizszy czasie serwer M`y, Book of Sith, Pyrkon...) - ale bede rozglądał się po lumpeksach za czymś (jakimś materiałem) do "części miękkich" - tj kamizelki, karwaszy, nagolenników/butów...
No, i, na koniec. Nie lubie gadać, wyrażać opinii, krytykować, gdy sam w danej kwestii nie mam za wiele doświadczenia. Przy hełmie (i chest armorze, ale nieudanym, więc go nie zobaczycie ; p) go troszkę nabrałem - więc... ] ; - >