Więc po kolei:
Efekty wizualne: Oczywiście serial jest animowany i jest to animacja w stylu TCW, po raz kolejny podniesiona na wyższy poziom. W skrócie animacja jest bardzo ładna, modele postaci nie zmieniły się za wiele od czasu, gdy widzieliśmy je w TCVs7, lokacje są prześliczne a wybuchy wyglądają efektownie.
Fabuła, Lokacje i Postacie: Głównymi bohaterami będą oczywiście tytułowi Bad Batch, a nam przyjdzie śledzić ich losy w realiach rodzącego się Imperium. I w sumie niewiele więcej da się powiedzieć o tym co czeka głównych bohaterów, i to bardzo dobrze, trailery zdradzające całą fabułę to zmora współczesnego kina. Osobiście bardziej bawi mnie „domyślanie się co nas czeka” niż czekanie na coś co „wiem” jak się skoczy. Tym nie mniej bardzo lubię sobie właśnie po gdybać na podstawie dostępnych skrawków informacji. Pierwsze z takich skrawków to lokacje. W zwiastunie ukazano miedzy innymi Coruscant, Kamino i Zygerrię, a także kilka bliżej nie zidentyfikowanych planet jak choćby planetę ze złomowiskiem statków (czy tylko przypadkiem w najnowszym odcinku The Mandalorian odwiedzamy podobne choć bardziej współczesne złomowisko?), jakąś lesistą planetę (widziałam fajowskie spekulacje iż to może być Kashyyyk, ale jak dla mnie nie wygląda) i inna na której padał śnieg (bardzo dużo możliwości). Drugą to spotykane postaci. Poza Bad Batch sporą część czasu w zwiastunie zajmują oczywiście inne klony, słychać też głos Cody’ego co w połączeniu z faktem, iż przynajmniej na jakiś czas wracamy na Kamino może sugerować jakiś dłuższy wątek właśnie w tej lokacji, być może powiązany ze szkoleniem nowych oddziałów klonów, czy później szturmowców, albo z programem Dark Troopers (których notabene też w zwiastunie przez chwilę widzimy). Kolejna postacią, której częste pojawianie się w zwiastunie sugeruje jakiś wątek kręcący się w około niej jest znana już z The Mandalorian Fennec Shand. W jednej scenie pojawia się również Tarkin. Wspomniane już wcześniej lokacje sugerują też, że będzie się rozwijał jakiś wątek na Zygerrii.
Jeśli ktoś wypatrzył coś więcej to chętnie się dowiem.