Wiem, że trochę spóźnione pytanie, ale ale, nie ma ma ktoś może w swoich zbiorach zdjęć, mojego zdjęcia z pyrkonu, takiego, żebym był pokazany od stóp do głów i w miarę na pierwszym planie? Może być grupowe
przeglądnąłem wszystkie w temacie o pyrkonie, ale nie znalazłem nic, chociaż mogło mi coś umknąć.
Nie miałem ostatnio czasu (i nie mam w sumie nadal) czasu na sesję fotograficzną, ale:
-Wszystkie płytki (bez karwaszy i hełmu) dostały nowy wash i przybrudzenia sadzą, stworzony po wnikliwej obserwacji pancerzy innych Vode na pyrkonie. Ponadto, wszystkie zabezpieczyłem kilkoma warstwami lakieru bezbarwnego. Ochraniacze na golenie i uda zrobiłem nowe. Te na golenie były tak obite z farby, że nie dało się odmalować, a te na uda były w sumie dobre, ale były z plexi i co za tym idzie ważyły dość trochę i "ciągnęły" mi cały kombinezon w dół, naciągając je trochę jak leginsy. Więc zrobiłem nowe
-nowy buy'ce zrobiony jest w jakiś 15% - małe wielkiego początki
-rzepy zostały usunięte, będą zastąpione zatrzaskami krawieckimi, jeszcze nie kupionymi.
-kilku z was, zauważyło, iż charakterystyczne łańcuchy u mnie w zbroi brzydko "dyndały"obijając farbę i całość wyglądało dość nieestetycznie. Problem rozwiązałem. Na starym ochraniaczu zamontowałem parę małych magnesów neodymowych i przyczepiłem do nich łańcuch. Można je zobaczyć tylko naprawdę z bliska, a już dwa wystarczy, aby łańcuch stał w miejscu w czasie truchtu. Planuję dać takich pięć w równych odstępach i będzie morowo
To tyle...