Jak w temacie, uwazasz ze widziales jakis fajny film, ktory okreslilbys jako 'majacy klimat Mando' lub cos w tym stylu ? podziel sie. : D
Uprasza sie o napsianie 3-4 zdn na temat filmu, dlaczego sie go poleca, zeby samych tytulow nier podawac..
Zejście 2 (oraz 1)
Przedewszystkim, ogladac tylko jesli sie widzialo pierwsza czesc, jesli nie, to siegnac po jedynke wpierw. Sam film jest ciekawy, mniej tu.. klaustrofobicznego klimatu jaki towarzyszyl mi w jedynce (a ogolnie to nie mam zadnych problemow z ciasnota, waskimi przejsciami itd, wiec fakt ze film na mnie dzialal klaustrofobicznie jest duzym osiagnieciem). Film miejscami bywa niesmaczny, mocno krwawy, duzy wplyw na forme ukazywanej rpzmeocy am fakt ze w calym filmie nie ma (prawie) bronii palnej, miotanej, itd, jedynie to co sie nawinie pod reke. Jesli ktos nie widzial pierwszej czesci, to goraco polecam nadrobienie tego (zwlaszcza jesli sie lubi grotołaztwo!) a jak sie zobaczy (lub widzialo juz) jedynke to warto siegnac po dwojke.
Legion
Czyli, bóg sie wkurza na ludzkosc i zsyla plage. Moje klimaty, prawda ? : D Ogolnie wiekszosc filmu to tak naprawde ciekawa rozwalka bronia palna, badz inne formy walki zaczepno-obronnej.. fabularnie to arcydzielo nie jest, ale bardzo sensownie zrobione, zwlaszczaciekawym przeslaniem jest koncowka, czyli tekst "Ty mu dales to czego chcial, ja to czego potrzebowal". (To malutki spoiler, mozna czytac przec obejrzeniem mysle, zakolorowalem profilaktycznie ; P)
Ogolnie: Strzelaja, strzelaja, strzelaja, walcza wrecz. Nie jest to jakies 'musisz zobaczyc !" ale jak komus wpadnie w rece, nie straci czasu mysle.
Niezniszczalni
Zerknac na obsade wystarczy, i wiadomo o czym film bedzie.. : D Takie nagromadzenie gwiazd kina akcji w jednym filmie.. mrrau.
Szkoda cholerna ze dwoch najbardziej tam lubianych przezemnie aktorow (Auston i Lundgren) mialo takie role jakie mialo. Ogolnie film... Mandalorianski pod tym wzgledem, ze jak stary dobry Boba, chlopaki wchodza, robia co trzeba, wychodza.
Macheta
Obejrzalem kiedys trailer, spodobal mi sie jego klimat. Szkoda ze w filmie niewiele go zostalo, wszystkie sceny ktore mnie zachecily do siegniecia po ten film byly ukazane w trailerze tak naprawde.. nie mowie ze film ejst zly, ale spodziewalem sie czegos lepszego o wiele. Bardziej absurdalnego. Sporo fajnej rozwalki, mozna siegnac i zobaczyc, ale nie nastawiac sie na arcydzielo...
Od zmierzchu do switu>>>Maczeta. (..notabene chyba polowa obsady tych dwoch filmow sie pokrywa xD)
Tyle na dzis odemnie. Nastepna porcja filmow bardziej w klimaty survivalu bedzie szla niz rozwalki ; >