Siemka, nie ma żadnego działu przywitaj się to napiszę tutaj .
Mam 18 lat, wzrost 182, niekarany : p.
A tak serio to mam na imię Arek, jeszcze nie mam zbroi, ale prace nad hełmem są rozpoczęte, przy pomocy pepakury . Tutaj się rodzi pytanie, przejrzałem prawie całe forum (:D) i widziałem jak wy robicie zbroje itp, ale jest parę rzeczy których nie wiem, np. co to jest ta szpachla, gdzie to kupić i jak to się stosuje? Wiem tylko tyle, że po nałożeniu żywicy w środek hełmu i na zewnątrz się to nakłada, szlifuje i poleruje. Co do malowania nie mam pytań, gdyż na lakiernictwie się już trochę znam .
Kolejne moje pytanko (sporo tego ) to czy lepiej wykonać pancerz z EVA'y czy z spienionego PVC? EVA czytałem że jest to materiał, z którego robi się maty, a więc czy to nie będzie za miękkie? Nie będzie mi się to giąć? Chyba, że to później trzeba też pokryć żywicą?
A tak wgl to nie widziałem nigdzie tematu z biografią waszych alter ego :p, macie może historie waszych postaci? Skąd macie poszczególne zadrapania na zbroi? Z kim to walczyliście itp...? I widziałem, że jest "mile widziane zadrapania, ubrudzenia zbroi", więc rozumiem tworzycie ekipę łowców nagród? Czy było by mile widziane, gdyby ktoś był zwykłym żołnierzem?
No tak to tyle, widziałem zdjęcia z pyrkona 2014, świetnie się prezentujecie .