Pamiętaj, że Cobi jest polskie, a to oznacza, że dobrze by było wspierać nasz rynek. Nie powiem, lego robi o wiele lepsze jakościowo klocki, ale Cobi wcale nie jest takie złe, dopóki nie zaczniemy ich mieszać z tymi lego'wymi, bo jak wiadomo jedne do drugich ni cholery nie pasują.
Choć grunwald mi się nie podoba, to te czołgi wyglądają naprawdę przyzwoicie i wcale nie są takie złe jakościowo, ponadto jest jeszcze jedna w miarę udana seria tych klocków - Wild story. Zwierzęta są dosyć ładnie i oryginalnie wykonane, no a przede wszystkim te zestawy warto mieć ze względu na to, że poza figurkami składają się z elementów otoczenia, więc po skompletowaniu kilku zestawów, można w łatwy sposób zbudować makietę. Ja natomiast szanuję Cobi za to, że są oryginalni i nie ściągają od Lego. Mają swój własny design i mimo, iż mogliby już dawno upodobniać się do Lego i tym samym przyciągnąć większą liczbę ludzi, to dalej pozostają przy swoich rozwiązaniach.
Polecam się zapoznać z materiałem. Oto jeden z przykładów, jak można stworzyć coś naprawdę ładnego nie korzystając z Lego.
http://www.youtube.com/watch?v=E7XMHfpWmu8A jak już mówisz o tym, że Cobi nie wie co to jakość tworzywa, to obczaj sobie klocki Sluban ; p Tamte to dopiero chamskie, tandetne chińczyki xd