Hej, hej, hej! Przeanalizowałem sceny z serialu i wychodzi na to, że na jednych scenach Boba ma na napierśniku czerwone diody, a na innych jakiś numer. Zapewne jest to urządzenie wysyłające naprzemiennie raz kropki, a raz numer. Dlatego chyba nie będzie grzechem jeżeli będzie tylko jedna wersja np. same diody.
Analizując kolorki trafiłem na takie coś:
Ciekawa faktura. Rolującą się farba, efekt skórki pomarańczy, piasek pod farbą? Znalazłem prosty sposób.
Stosujemy to miedzy warstwa podkładu, a docelowym kolorem. Da wtedy taką ładną fakturę jak na zdjęciach powyżej.
Czas na kolorki:
Idealnym kolorem bazowym dla pancerza i hełmu jest Field Grey np. firmy Tamiya daje ładny ciemno zielony kolor. Dodatkowo warto pocieniować kolorem oliwkowym jak np. Drab Olive
Na górne części policzka potrzebny będzie jakikolwiek Dark Grey. Czerwone elementy malować będzie trzeba kolorem Dark Red, Tamiya ma w swojej palecie też Hull Red, kolor typu minia. Deathmarkers to kolor zmieszany czerwony z pomarańczowym, zbliżony jest tu kolor Tamiya Flat Red. Nie wiem jeszcze jakie powinny być wymiary ale się dowiem. Tych znaczników jest 18+1 czarny. Lewe ucho jest w kolorze kubła, prawy w kolorze Dark Yellow. Oczywiście gotowy kubeł będzie trzeba psiknąć warstwą lakieru bezbarwnego matowego. Zostaje jeszcze kwestia detali uszu ale to już w innym poście. Oya!