Hej wszystkim! To mój pierwszy post na Manda'yaim więc proszę o wyrozumiałość ^^
Postanowiłem wziąć się do roboty i zgodnie z postanowieniami zrobić zbroję Mandalorianską. Mimo, że moje doświadczenie w cosplayu jest nikłe - liczę na to, że zarówno z moim zacięciem jak i z waszą pomocą uda mi się wykonać pancerz godny Mandalorian.
Założenia:
Założenia mojej zbroi są takie: Ma to być zbroja typu "Heavy Mando" a dokładnie połączenie zbroi Clone Troopera z Mandaloriańskim Beskar'gamem.
Większość części będzie drukowana w 3D przy użyciu drukarki (najpewniej) Alfawise U20 plus, którą zamierzam kupić niedługo. Widziałem na forum, że jeden z Was zrobił parę rzeczy z druku 3D do zbroi i ma to zastosowanie w praktyce
Zbroja, będzie się składać z nóg, rąk oraz pasa od Clone Troopera, natomiast hełm, napierśnik oraz karwasze będą od zestawu Mandaloriańskiego.
Do tego marzy mi się działający Z6 Rotary Blaster, od którego, jak i do Mando hemu z daszkiem - mam już pliki 3D.
Płytki pancerza Mando będą wykonane najpewniej z 5mm PCV i formowane na gorąco (macie może pliki do tradycyjnej zbroi Mando do ksero?)
Pod spód zbroi użyje najpewniej kombinezonu do nurkowania, który jest używany w zbrojach Trooperów albo czarnego kombinezonu (zobaczę co będzie lepsze)
Oczywiście pod płytki napierśnika kamizelka wykonana z czarnego, grubego materiału. Płytki napierśnika i naczepione na nią przy użyciu rzepów.
Generalnie inspiracja bardzo tą oto zbroją:
Oczywiście kolory zupełnie inne, nie wiem jeszcze jakie ale to nie czas by myśleć o takich szczegółach :p
Co myślicie? Jakieś wskazówki albo porady?