Słowem wstępu: wybrałam "Beskar`gam", ponieważ jest to najbardziej "cosplayowy" dział, a strój jest jednak mandaloriański. Jeśi uważacie, że powinnam przenieść gdzieś temat, proszę o sugestie na priv.
Su`cuy!
Od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad zrobieniem cosplayu Satine. Jakkolwiek kontrowersyjne by to nie było, ma swoje plusy: Mandalorianie w `gamach będą mieli do kogo strzelać na pozowanych zdjęciach. Myślałam o tym wariancie jej stroju:
Jak na razie mam wiga (perukę), a kilka dni temu znalazłam buty (które w świetle dziennym wyglądają na bardziej szare).
Co prawda nie są idealne, ale powinny się nadać. To znaczy, wig w sumie jest idealny, śliczniusi i mięciusi, i wgl, ale chodzi o to, że wymaga lekkiego zaczesania do tyłu. W przypadku butów, poza dodaniem tego wywiniętego "kołnierzyka" nad kolanem, trzeba będzie je trochę odszyć, by lepiej przylegały do nogi, i pomalować obcas. Zastanawiam się też nad możliwościami zrobienia tego wałeczka przy kostce i maskowania zamka.
Z góry uprzedzę, że są małe szanse na jakiekolwiek postępy przed końcem sesji, gdybym jednak miała od czegoś zacząć, prawdopodobnie byłyby to elementy takie jak diadem, pas, kolczyki itp. (Planuję wykonać je z pcv i modeliny; i może czegoś jeszcze w przypadku pasa).