Bardzo chętnie kupię to jak wyjdzie. Dla zainteresowanych mamy w Polsce dwa systemy RPG. Są to d6 i d20. Ten pierwszy podobno lepszy, aczkolwiek raczej jest już niedostępny. Natomiast d20 można kupić w kilku sklepach, ma bardzo dużo rozszerzeń, ale jest troszeczkę niedopracowany. Oba mają dwa mankamenty. Podręczniki są wydane tylko po Angielsku.
W drugim obiegu pojawiła się beta wersja podręcznika Edge of the Empire, nie znalazłem tam po pobieżnym przejrzeniu za wiele o Mando, ot główną rzecza wartą naszej uwagi może być ta graficzka:
Jak dla mnie trochę przekombinowane, ale źle nie jest. Grafika całkiem ładna i custom zbroi też może się podobać. Chociaż prywatnie wolę klasyczny model znany chociażby z filmów.
Aliit, tor, ijaat ! Meg jareor, parjir! "We are the Death Watch, descendants of the true warrior faith all Mandalorians once knew. "
To tylko to co rzuciło mi się w oczy - więcej Mando-grafik w podręczniku nie ma raczej, tego bym nie przegapił. Natomiast może być więcej Mando-info tu i tam rozrzuconego^ W miejscach gdzie bym oczekiwał opisu Mandalorian/ich zbroi etc, nie było go, co rodzi pewne podejrzenia z mojej strony... ale cśś ;d