Skoro temat kręci się w koło Lego-custom-ów to zdecydowałem się wrzucić parę moich przeróbek. Są to przerobione/ulepszone seryjne modele. Pierwszym jaki przerobiłem to nowy AT-TE, jak na opancerzony transporter miał za dużo dziur. Uzupełniłem więc dziury i dodałem więcej bordowych klocków i symboli republiki. Jak może wiecie nowy AT-TE miał seryjnie zaczep do LAAT/C, niestety model ten wyszedł w ogromnym zestawie z AT-OT oznaczało to powalającą cenę ok. 1500.00zł. Jako posiadacz nowej i starej LAAT/I postanowiłem przerobić starą wersję która marnie wypadała przy młodszej siostrze na wersję cargo. Zaczep wzorowałem na oryginalnym projekcie lego, aby bez problemu łączył się z AT-TE. Kolejnym modelem był AT-AT, najlepsza pierwsza wersja (system, pierwszy model AT-AT powstał jako Technic). Najważniejszą zmianą jest dodanie dodatkowego "stawu" w nogach, takiego samego jak w oryginale. Pozawala on na znacznie większą mobilność nogi w "biodrze" łącznie z wygięciem do tyłu. W kabinie desantowej udało mi się zmieścić dwa pokłady i luk desantowy na brzuchu. Cały model odrobinę się rozrósł, ale nadal trzyma proporcję. Dodałem parę detali jak np. duży szperacz pod "głowa" czy inne małe klocki dodające charakteru. Głównym motorem do tej przeróbki był dla mnie film I.M.P.S. (który bardzo polecam). Kolejny był AAT, on również miał za mało detali więc trafił na warsztat, dostał kilka nowoczesnych klocków i parę detali. Następnie za ciosem poszedł MTT, głównym celem było jak najbliższe odwzorowanie systemu rozstawiania droidów. Doszło kilka klocków, i odrobinę zmieniła się sylwetka. A teraz zdjęcia, dużo zdjęć.