EDIT (9.09.2015): hosting na którym miałem zdjęcia umarł, a nie znalazłem na żadnym z dysków kopii zapasowej, więc gdzie się dało to wstawiłem nowo zrobione zdjęciaORYGINALNY POST:
Dzisiaj rozpocząłem prace nad verpińskim karabinem rozpryskowym(tak to chyba było tłumaczone), w dość popularnej, fanowskiej wersji "Dargas mod"
http://mandalorianmercs.org/forum/index.php?topic=13990.0szablony:
kiedyś były, ale zostały skasowane z 4sharedTata miał niepotrzebny kawałek drewna gdzieś w warsztacie, i pozwolił mi go wziąć, z czego oczywiście skorzystałem. Niektóre drewniane elementy(np. kolba) potraktuję jakąś ładną, ciemną bejcą i lakierem bezbarwnym, co powinno ładnie wyglądać.
Po 2 - 2.5 h (nie pamiętam ile dokładnie) działania wyżynarką(i w kilku miejscach szlifierką), uzyskałem wstępny kształt.
Wnętrze kolby pozostało mi jeszcze do wycięcia, ale tata akurat zabrał frezy z warsztatu.
Jak się dokładnie przyjrzeć, w niektórych miejscach za mocno wjechałem wyżynarką. Nie jest to jednak szkodliwe, gdyż będę jeszcze szlifował krawędzie i je zaokrąglał (to się chyba nazywa fazowanie).
W planach: zakupienie lunety i dwójnogu. Możliwe też, że zamontuję na karabinie szyny RIS.
Galeria z obecnym stanem verpa (jakby komuś nie starczyła wyżej wymieniona ilość zdjęć drewna):
jak kiedyś jeszcze znajdę fotki z tego etapu to wrzucę link do galerii